Otoplastie

Otoplastia sau modelarea urechii este  procedura chirurgicală care are ca scop schimbarea aspectului urechii externe. Cele mai comune cauze sunt reprezentate de urechi proeminente, dar şi de urechi mici, insuficient dezvoltate sau diverse deformări ale cartilajului.

Otoplastia se realizează, de cele mai multe ori, la ambele urechi pentru ca efectul să fie unul simetric. Intervenţia se va putea efectua sub anestezie locală sau generală, în funcţie de vârstă. Astfel, copiilor foarte mici le este recomandată anestezia generală, iar adolescenţilor şi adulţilor cea locală.

Procedura chirurgicală constă într-o incizie în partea posterioară a urechii, urmată de expunerea cartilajului și excizia unei porțiuni din el. Cartilajul poate fi, de asemenea, modificat ca formă, el fiind apoi fixat cu suturi pentru a susţine urechea în poziţia dorită.

La finalul intervenţiei chirurgicale de otoplastie, chirurgul plastician va aplica un bandaj compresiv-elastic, acesta urmând să fie înlăturat după o purtare continuă pe parcursul mai multor zile.

Pretul este cuprins intre 1200  – 1500 ( in functie de anestezie )

Dorești programare?