Rejuvenare vaginala - Ginecologie - Swiss Clinics București

Zona genitală suferă o serie de modificări ce afectează calitatea vieții de cuplu și confortul intim al femeii mature odată cu trecerea timpului.

Aceste modificări apar cel mai frecvent după sarcină, naștere sau menopauză.

Perioada gravidității și nașterea au un impact major asupra musculaturii pelvine, astfel determinând probleme de incontinență urinară.

Hormonii din timpul sarcinii pot determina pigmentarea vulvară, iar scăderea nivelului de estrogen conduce la subțierea mucoasei vaginale prin pierderea fiziologică a acidului hialuronic, a fibrelor de colagen și elastină, proces cunoscut sub denumirea de atrofie vaginală, care are implicații atât asupra actului sexual cu lipsă de lubrifiere, usturime, durere, cât și asupra florei vaginale, favorizând înmulțirea bacteriană.

De asemenea, pierderea țesutului adipos din zonă respectivă, epilarea cu ceară, creșterea în greutate, au o influență negativă asupra zonei vaginale.

Care sunt metodele de rejuvenare vaginală?
Terapia corectivă a problemelor de incontinență urinară, cu rezultate satisfăcătoare, o reprezintă cura chirurgicală.
O soluție de ultimă generație pentru rejuvenarea vaginală este tratamentul Core Intima, un laser CO2 fracționat, care prin mecanismul său de acțiune reușește să stimuleze producția fibrelor de colagen și elastină, de o calitate superioară, să îmbunătățească vascularizația locală, îngroașă mucoasa vaginală, reglează secreția, uniformizează culoarea, crește fermitatea, crește senzația în timpul actului sexual și ameliorează incontinența urinară.
Rejuvenarea vaginală este un tratament laser nedureros, non-chirurgical și non-hormonal care se poate efectua pentru tratarea atât a vaginului, cât și a regiunii vulvare.

Tratamentul intravaginal
Tratamentul nu este unul dureros, deoarece mucoasa vaginală este mai puțin inervată decât pielea, asigurând disconfort minim în timpul procedurii.

Tratamentul regiunii vulvare
Pentru a minimiza disconfortul din timpul procedurii, se aplică o cremă anestezică, întrucât zona aceasta prezintă sensibilitate crescută față de mucoasa vaginală. În timpul procedurii, se tratează întreaga zonă a vestibulului vaginal, incluzând labiile mici și zona periuretrală. Pentru acesta specificatie, exista si o serie de tratamente laser dedicate regiunii vulvare (labioplastie), pe care le efectuam in clinica noastra.

Recomandarea Swiss

Vă recomandăm 3 ședințe, spațiate la 4 – 6 săptămâni, atât pentru tratamentul intern cât și pentru cel extern.
Pacienta trebuie să efectueze control ginecologic anterior, cu examen Papanicolau și examen de secreție vaginală pentru a înlătura eventualele complicații.

Care sunt candidatii ideali?

Printre pacienții ideali pentru o procedură laser de rejuvenare vaginală se numără și femeile aflate la vârsta fertilă ( spre final de 20 ani și început de 40 ), interesate de restabilirea funcției sexuale și a aspectului estetic după naștere, mai ales că, în prezent, acest lucru este posibil de realizat prin tehnici non-invazive.

Deasemenea, rejuvenarea zonei intime cu laser CO2RE este cea mai bună soluție pentru:

• Laxitate Vaginală
• Incontinență Urinară
• Atrofie Vaginală
• Lipsă de Lubrifiere
• Uscăciune Vaginală
• Discromia Zonei Intime
• Aspect Neplăcut al Vulvei.

Preț: 120 euro / ședință