Lifting cu fire bioresorbabile

Când știm că trebuie să apelăm la liftingul facial cu fire PDO? 

Din cauza înaintării în vârstă, a expunerii la soare, a pierderii în greutate, pielea își pierde din elasticitate, grăsime și colagen.  Pentru redobândirea geometriei faciale și a unui aspect întinerit, medicii Swiss EstetiX recomandă liftingul cu fire PDO.


Ce presupune procedura?

Liftingul facial cu fire bioresorbabile, PDO, este o procedură non chirurgicală de remodelare facială, care, prin  stimularea refacerii colagenului, creează un aspect întinerit, revitalizat al zonei.

Firele PDO acționează ca un suport pentru țesuturi,  oferind un efect de ridicare și un aspect proaspăt și odihnit tenului.

Ce sunt firele PDO?

Firele PDO sunt formate din polidioxanonă, substanță care creează colagen, iar în timp este absorbită de organism.

Odată introduse în piele, firele ajută la formarea colagenului, care redă volum și elasticitatea țesuturilor. Deși sunt resorbite de organism, efectul de lifting rămâne, iar rezultatele finale  se pot observa după 2-3 luni.

Cât durează? 

Procedura în sine durează aproximativ 1 oră, timp în care pacientul nu va resimți niciun fel de durere sau disconfort (se folosește cremă anestezică),  iar ulterior își poate relua activitățile curente. Efectele ei sunt vizibile imediat, iar rezultatele finale în 2-3 luni de la intervenție.

În ceea ce privește remanența, conform producătorilor, această este de până la 2 ani, în funcție de organismul pacientului, dar și de stilul de viață al acestuia.

 

Ce mai trebuie să știți?

Cu ajutorul procedurii, producția de colagen este stimulată, îmbătrânirea prematură prevenită, iar excesul de piele va fi diminuat.

Un alt aspect pe care ar trebui să îl știți este că nu există persoane alergice la firele PDO, iar în urma intervenției nu vor rămâne cicatrici sau semne inestetice.

 

În funcție de necesitățile și dorințele pacientului, în urma consultației, medicul va recomanda numărul de fire necesare, astfel încât rezultatul să fie cel dorit. 

 


Sunt fire de diferite diametre și dimensiuni, ce oferă medicului variante pentru alegerea corectă în vederea efectuării procedurii în funcție de țesutul pacientului.
Se folosesc fire simple (numite și mono), de diferite dimensiuni sau cu dințișori (sau micro-incizii), răsucite (Screw). Firele și necesarul se aleg în funcție de zona tratată, vârstă, gradul de ptoză al țesuturilor etc.

Cât costă?

400 – 600 €

Dorești programare?