swiss header blefaroplastie

Blefaroplastie

blefaroplastie interventie chirurgicala

Intervenția chirurgicală de bleforoplastie constă în corecția pleoapei inferioare și a celei superioare. După o anumită vârstă, pielea își pierde din elasticitate, lucru vizibil prin apariția unui exces de piele.

Swiss Clinics oferă servicii de înaltă calitate pentru aceia dintre dumneavoastră care vor să corecteze aspectul pleoapelor inferioare și celor superioare. Operația de blefaroplastie este una minim invazivă, care vă va ajuta să aveți un aspect mai tânăr.

Odată cu înaintarea în vârstă apar și semnele de îmbătrânire precum pleoapele căzute, dar cu ajutorul chirugiei estetice, aceste imperfecțiuni pot fi corectate.

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia reprezintă intervenția chirurgicală la nivelul pleoapelor căzute. Această corecție constă în îndepărtarea excesului tegumentar și de țesut adipos de la nivelul pleoapelor superioare și/sau inferioare.

Pliurile de piele sau așa bine-cunoscutele punguțe de la nivelul pleoapelor redau un aspect îmbătrânit, obosit, afectând deseori vederea periferică. Prin blefaroplastie se corectează această problemă de vedere, iar ochii vor căpăta un aspect mai întinerit, fresh.

În cadrul clinicii estetice Swiss, medicii chirurgi cu experiență vor corecta atât pleoapele căzute (excesul de piele), cât și cele inferioare (pungile sub ochi). Aceste două intervenții se pot realiza simultan sau separat. De asemenea, puteți combina această intervenție cu altele la nivelul feței, pentru o rejuvenare facială completă.

Blefaroplastia superioară

Blefaroplastia superioară se realizează prin îndepărtarea excesului de grăsime și piele de la nivelul pleoapei superioare. Aceste depuneri de grăsime sunt cel mai mult vizibile în zona centrală și internă a ochilor. Se efectuează o incizie în șanțul palpebral și nu este vizibilă privirii, iar cicatricile vor deveni aproape invizibile după aproximativ 3 luni de la intervenție.

interventie blefaroplastie
blefaroplastie in cadrul clinicii swiss

Blefaroplastia inferioară

Blefaroplastia inferioară corectează aspectul inestetic al pleopei inferioare, prin îndepărtarea excesului de piele. De asemenea, se realizează și un lifting al mușchiului orbicular al ochiului pentru eliminarea cearcănelor. Această intervenție se realizează printr-o incizie la 2-3 mm sub genele pleoapei inferioare (marginea liberă a pleoapei), fiind invizibilă după vindecare. Suturile se realizează cu fire speciale foarte fine care se îndepărtează după câteva zile de la operație pentru a crea o cicatrice minimă. Blefaroplastia inferioară transconjunctivală (fară incizie pe piele) se recomandă numai persoanelor tinere care nu au piele în exces.

Blefaroplastie – cine poate apela la această intervenție chirurgicală?

Intervenția chirurgicală de blefaroplastie se adresează persoanelor care au pleoapele inferioare căzute sau cu aspectul de pungi sub ochi. De asemenea, clienții își doresc această procedură, întrucât excesul de piele de la nivelul pleoapelor superioare interferează cu vederea periferică.

O astfel de operație vă va ajuta să aveți o încredere în sine mai ridicată.

blefaroplastie inainte de operatie

Blefaroplastie – înainte de operație

Înainte de operația de blefaroplastie, pacientul va discuta cu medicul despre ceea ce presupune această intervenție. Îi vor fi explicate riscurile și toate nelămuririle vor fi clarificate. Se vor face niște măsurători și se va alege cea mai bună variantă.

Se va face o evaluare a stării de sănătate (alergii, eventuale afecțiuni, medicamentele utilizate). De asemenea, vor fi efectuate și niște analize de sânge, iar în unele cazuri este nevoie și de un consult oftalmologic.

Înainte de operația de blefaroplastie se recomandă oprirea administrării cu cel puțin 14 zile premergător intervenției a medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirină, deoarece acestea favorizează sângerarea. Pacienta care apelează la această intervenție nu trebuie să mai ia anticoncepționale cu 4-6 săptămâni înainte de operație, deoarece crește riscul de formare a cheagurilor de sânge. De asemenea, se va evita expunerea excesivă la soare sau la solar înainte de operație.

Este recomandat ca pacientul să nu mai fumeze cel puțin o lună înainte de intervenție sau măcar să reducă numărul țigărilor fumate pe zi. Blefaroplastia nu se efectuează în timpul ciclului menstrual. În ziua operației nu se vor consuma alimente și lichide cu minim 6 ore înainte de operație.

Blefaroplastie – după operație

După operația de blefaroplastie, pacientul va putea părăsi clinica fără a fi nevoie de spitalizare în cazul în care intervenția s-a desfășurat sub anestezie locală . Vor exista niște vânătăi (echimoze) și umflături, dar vor dispărea în cel mult două săptămâni.

În primele zile de la intervenție se va administra un tratament analgezic și antibiotic timp de 5-7 zile. Trebuie evitată purtarea lentilelor de contact cel puțin 14 zile de la operație, iar efortul fizic și sportul nu sunt recomandate timp de cel puțin două săptămâni.

Se vor efectua controale la 2-3 zile la început, după care se vor face vizite la medic la 3, 6, 12 luni.

blefaroplastie dupa operatie

Îți dorești și tu blefaroplastie?

Blefaroplastie poate fi efectuată în cadrul clinicii Swiss, având la dispoziție medici chirurgi esteticieni cu experiență, care vă vor ajuta să aveți din nou un aspect tânăr și revitalizat.

Vino chiar acum la clinica Swiss pentru o consultație cu unul dintre medicii noștri specialiști pentru a afla mai multe despre ce presupune intervenția chirurgicală de blefaroplastie.

Opinii blefaroplastie la Swiss Clinics

Cei mai buni!!!!!! ❤️ Voi reveni cu drag!
  • Stan Andreea ⭐⭐⭐⭐⭐

Sunteti cei mai buni?
I love Swiss EstetiX❤

  • Elena Selena ⭐⭐⭐⭐⭐

Recomand cu mare drag?
?Swiss Estetix?

  • Iulia Denise ⭐⭐⭐⭐⭐

Blefaroplastie – întrebări frecvente

intrebari frecvente blefaroplastie

Operația chirurgicală de blefaroplastie se efectuează sub anestezie totală?

Intervenția chirurgicală de blefaroplastie se efectuează sub anestezie locală sau totală, în funcție de preferința pacientului.

Cât durează operația de blefaroplastie?

Operația de blefaroplastie durează între 30 de minute și două ore. Durata depinde dacă se efectuează operația la nivelul pleoapelor superioare, inferioare sau a ambelor pleoape.

Când se vor vedea rezultatele operației de blefaroplastie?

Rezultatele intervenției chirurgicale de blefaroplastie vor fi vizibile după aproximativ 6 luni de la operație. Pungile de sub ochi vor fi eliminate definitiv, fără a exista riscul de reapariție. Poate fi necesară o nouă intervenție după mai mult de 10 ani de la prima operație.

Dorești programare?