Laserul CO2 fracționat - Swiss Clinics București

In timpul tratamentului laser CO2 fractionat se indeparteaza straturile profunde, deteriorate ale pielii, lasand pielea mai fina si intinerita prin actiunea asupra ridurilor faciale profunde, cicatricilor postacneice, porilor dilatati sau altor imperfectiuni ale pielii cum ar fi pigmentarea neuniforma (melasma, lentigo solar).

Procedura se efectueaza in zone specifice precum zona din jurul gurii sau ochilor sau pe intreaga suprafata a fetei, dar si la nivelul mainilor sau regiunile anterioare sau posterioare ale toracelui.

Sub actiunea caldurii luminii laser sunt stimulate procesele naturale de refacere a fibrelor de colagen si elastina care vor determina imbunatatirea tonusului si fermitatii pielii, careia
i se adauga disparitia dilatatiilor vasculare. Aceasta tehnologie asigura o difuzie termica foarte mica, tesutul din jur ramanand neafectat.

Rezultatele sunt vizibile imediat, iar aspectul se imbunatateste de la zi la zi odata cu refacerea tegumentului.

DEKA LASER CO2 Laser with Radiofrequency ( RF ) and CO2 Scanner with Bipolar Radiofrequency

1. Standardul de aur pentru riduri si piele cu fermitate redusa.
2. Flexibilitate maxima pentru orice regiune de tratament si pentru orice fototip.
3. Siguranta crescuta pentru zonele sensibile cum sunt gatul, decolteul si zona perioculara.
4. CO2 fractionat care are ca sursa PSD ( Pulse Shape Design ) – afectare termica minima, invazivitate minima, timp de recuperare rapid

Ce inseamna skin resurfacing ?

 

Inseamna reintinerirea pielii prin refacerea suprafetei acesteia. Odata cu reducerea ridurilor, retexturarea si revitalizarea pielii. Actiunea laserului CO2 fractionat este similara cu peelingurile chimice si dermabraziunea.

Radiofrecventa bipolara presupune existenta unui capat special alcatui din spacere speciale care emit unde de radiofrecenta bipolara generand actiune termica la adancimea potrivita. Puterea radiofrecventei variaza intre 0 si 50 W.

Cum se desfasoara procedura de laser CO2 fractionat ?

 

Toate procedurile laser sunt realizate dupa o consultatie initiala in urma careia medicul specialist va pune diagnosticul si va discuta optiunile de tratament. Totodata, se vor evidentia riscurile si beneficiile procedurii, instructiunile si tratamentul postprocedura.

Se realizeaza fotografii macroscopice ale leziunilor ( Poze before ). Se va dezinfecta zona de lucru, dupa care se va aplica anestezie topica cu crema ce contine lidocaina la acest nivel timp de 20 de minute, eventual sub folie de plastic pentru a permite o mai buna absorbtie cutanata a anestezicului.

Durata procedurii este intre 20 si 30 minute, in functie de zona de lucru si indicatiile pentru aceasta zona.
Procedura este foarte putin dureroasa deoarece crema anestezica are o penetrabilitate foarte buna in straturile superficiale ale pielii, exact cele care sunt vizate de tratamentul laser.

Beneficii

 

Sangerare redusa spre minima;
Corectarea ridurilor fine si moderate;
Vindecare rapida;
Cicatrizare rapida si superioara;
Tratarea pielii fotoimbatranite ( hiperpigmentari, lentigo solar );
Tratarea cicatricilor ( postacneice, postchirurgical, postarsura );
Tratarea vergeturilor;
Realizarea blefaroplastiei nechirurgicala ( atat pe pleoapa superioara cat si pe cea inferioara ).

Care sunt riscurile si complicatiile ?

 

Acestea sunt rare si sunt reprezentate de modificari de culoare in sensul de hipo sau hiperpigmentare post inflamatorie, foarte rar permanenta. Mai pot aparea flictene care se vor vindeca fara urmari.

Perioada ideala pentru acest tip de tratament este toamna tarzie sau iarna cand nu avem multa expunere la razele soarelui foarte puternice, zilele sunt mai scurte, astfel incat
expunerea pacientelor la soare postprocedura sa fie minimala.

Perioada de recuperare

 

Postprocedura, pielea apare rosie si edematiata, avand aspect de piele “arsa de soare”, cu ameliorare in cateva zile pana la o saptamana timp in care se produce exfolierea ( aparitia de cruste ) si vindecarea pielii. Este contraindicata expunerea la raze ultraviolete (soare sau solar) timp de doua saptamani, fiind necesara aplicarea de preparate topice hidratante, reepitelizante / cicatrizante si creme sau spray-uri cu SPF 50+ ca ultim pas al rutinei de ingrijire dimineata, cu reaplicare la 2-3 ore pe parcursul zilei.

Cate sedinte sunt necesare ?

 

Pentru rezultate optime, este necesar sa tratam zona de lucru cu 4-6 sedinte la interval de 4-6 saptamani, in functie de reepitelizarea individuala a fiecarui pacient. Numarul necesar de sedinte va fi stabilit impreuna cu medicul specialist in urma consultatiei initiale

Rejuvenare fata / cicatrici postacneice – 350 euro

Rejuvenare fata + gat – 450 euro

Rejuvenare fata + gat + decolteu – 550 euro

Rejuvenare gat – 150 euro

Rejuvenare decolteu – 200 euro

Vergeturi zona mica ( retrogambier ) – 200 euro

Vergeturi zona mare ( coapse, fese, abdomen ) – 350 euro

Pachet fata 3 sedinte – 850 euro ( 20% reducere )

Pachet fata + gat 3 sedinte – 1100 euro ( 20% reducere )

Pachet fata + gat + decolteu 3 sedinte – 1300 euro ( 20% reducere )

Pachet gat 3 sedinte – 350 euro ( 20% reducere )

Pachet decolteu 3 sedinte – 500 euro ( 20% reducere )

Pachet cicatrici postacneice 3 sedinte – 735 euro ( 30% reducere )

Vergeturi zona mica 3 sedinte – 360 euro ( 40% reducere )

Vergeturi zona mare 3 sedinte – 650 euro ( 40% reducere )